Keičiasi mėsos produktų gabenimo tvarka į Jungtinę Karalystę

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad nuo rugsėjo 27 d. Jungtinėje Karalystėje (JK) įsigalioja apribojimai dėl kiaulienos produktų įvežimo asmeniniam naudojimui.

Jungtinė Karalystė uždraudžia įvežti kiaulienos produktus, kurie nėra supakuoti į gamintojo pakuotes, taip pat nustato apribojimus leidžiamam vežamų produktų svoriui. Šie apribojimai taikomi kiaulienos produktų įvežimui iš Europos Sąjungos (ES) šalių, Europos laisvosios prekybos asociacijos (ELPA) narių, Grenlandijos ir Farerų salų, kai jie gabenami asmeniniame bagaže arba per kurjerius ar pašto tarnybas. Pagal naujus reikalavimus į Jungtinę Karalystę galima įsivežti tik tuos kiaulienos gaminius, kurie atitinka šiuos reikalavimus: kiaulienos produktai turi būti pagaminti ir supakuoti originaliose, gamintojo ženklintose pakuotėse, o vieno asmens vežamų produktų bendras svoris neturėtų viršyti 2 kg.

Keleiviai, vykstantys į JK, turėtų atidžiai susipažinti su naujomis taisyklėmis ir jų laikytis. Kitu atveju produktų nebus leidžiama gabenti. Šių apribojimų griežtinimas susijęs su afrikinio kiaulių maro (AKM) plitimo pavojumi. JK valdžia, įvesdama šiuos ribojimus, siekia sumažinti AKM plitimo tikimybę ir apsaugoti šalies kiaulių populiaciją bei kiaulienos pramonę.

Klauskite mūsų

  

  

  

NERADOTE TINKAMO SKRYDŽIO VARIANTO?
Registruokitės ir gaukite karščiausius skrydžių pasiūlymus!