Kodėl verta aplankyti Maltą rudens/žiemos sezono metu?

Kai daugelis žmonių galvoja apie atostogas Maltoje, pirmiausia įsivaizduoja saulėtą vasarą ir paplūdimius. Tačiau šis Viduržemio jūros perlas yra puikus pasirinkimas ir rudenį bei žiemą. Tai metas, kai sala atskleidžia savo kitokį veidą – ramesnį, kultūrinį ir kupiną naujų patirčių. Apžvelgsime, kodėl verta apsilankyti Maltoje rudenį ir žiemą bei ką ten veikti.

Kodėl verta rinktis Maltą rudenį ar žiemą?

  1. Švelnus klimatas:
    • Rudenį ir žiemą Malta išlaiko malonų šilumos lygį, kai temperatūra siekia nuo 15 iki 20 °C. Tai idealios sąlygos tiems, kurie nori pabėgti nuo šaltų orų ir ieško vietos, kurioje galėtų mėgautis pavasariška šiluma be vasarą siaučiančių karščio bangų.
  2. Mažiau turistų:
    • Rudenį ir žiemą saloje sumažėja turistų srautai, todėl galima ramiai tyrinėti miestus, istorines vietas ir gamtos stebuklus. Tai puikus metas pasimėgauti autentiška Maltos atmosfera, užmegzti ryšius su vietiniais gyventojais ir išvengti eilių prie populiarių lankytinų objektų.
  3. Palankesnės kainos:
    • Šis sezonas laikomas „ne sezono“ laikotarpiu, tad viešbučiai ir restoranai dažnai siūlo specialias nuolaidas ir patrauklesnes kainas. Tai leidžia mėgautis aukštos kokybės paslaugomis už mažesnę kainą ir susiplanuoti biudžetui draugiškas atostogas.

Ką veikti Maltoje rudenį ar žiemą?

1. Kultūros ir istorijos tyrinėjimas

Malta yra tikra istorijos ir kultūros lobynė. Salos miestai ir kaimeliai alsuoja įvairiais architektūros stiliais – nuo viduramžių iki baroko. Štai kelios vietos, kurias verta aplankyti:

  • Valeta: Maltos sostinė, kurią saugo UNESCO Pasaulio paveldo sąrašas, yra puiki vieta pradėti kelionę. Apsilankykite Šv. Jono katedroje, kurioje eksponuojami garsūs Karavadžo paveikslai, arba pasivaikščiokite Barrakka soduose, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai į Didįjį uostą.
  • Mdina: „Tylos miestas“ yra viduramžių miestelis, garsėjantis siauromis gatvėmis ir autentiška atmosfera. Mdina rudenį ir žiemą yra ypatinga vieta, kurioje galite pajusti istorijos dvasią be turistų minių.
  • Maltos muziejai: Rudenį ir žiemą verta aplankyti Maltos muziejus, pavyzdžiui, Archeologijos muziejų arba Malta Experience centrą, kuriame pristatoma salos istorija nuo seniausių laikų.

2. Gamtos grožis ir žygiai

Maltos klimatas rudenį ir žiemą yra idealus mėgautis lauko veiklomis. Salos gamta ir pakrantės peizažai suteikia daug galimybių:

  • Žygiai ir vaikščiojimas gamtoje: Maltos salos ir jos mažesnės kaimynės Gozo kraštovaizdžiai yra nuostabūs. Tokie maršrutai kaip Dingli uolos ar Ta’ Cenc uolos siūlo stulbinančius vaizdus ir galimybę pasimėgauti grynu oru.
  • Jūrinės pramogos: Nors vandens temperatūra žiemą šiek tiek krenta, drąsesni keliautojai vis tiek gali nardyti, kadangi Maltos vanduo išlieka švarus ir skaidrus. Maltos povandeniniai urvai ir rifai yra puikūs tyrinėjimo objektai.
  • Apsilankymai salose: Be pagrindinės Maltos salos, aplankykite Gozo ir Comino salas, kurios siūlo ramesnę atmosferą ir gražias gamtos vietoves. „Mėlynoji lagūna“ Comino saloje žavi krištolo skaidrumo vandeniu net ir žiemą.

3. Maisto ir vyno degustacijos

Malta turi gilias kulinarines tradicijas, kurios rudenį ir žiemą atsiskleidžia dar labiau:

  • Vyno daryklos: Maltos vyno daryklos atveria savo duris lankytojams, suteikdamos galimybę paragauti vietinių vynų ir sužinoti apie jų gamybos procesą.
  • Maltos virtuvė: Rudenį ir žiemą restoranai siūlo autentiškus patiekalus, tokius kaip Fenek (triušis), Lampuki (vietinė žuvis) ar Pastizzi (sluoksniuotos tešlos pyragėliai). Šis laikotarpis puikiai tinka atrasti vietinių skonių įvairovę.

4. Festivaliai ir renginiai

Maltoje rudenį ir žiemą vyksta nemažai festivalių ir kultūrinių renginių, kurie praturtins jūsų kelionės patirtį:

  • Kalėdiniai renginiai: Maltos miestai ir miesteliai Kalėdų metu pasipuošia šviesomis ir dekoracijomis. Ypač verta aplankyti Birgu ir Valetą, kur rengiamos kalėdinės mugės ir šventinės eisenos.
  • Karnavalai ir vietinės šventės: Sausį ir vasarį Maltos miesteliai švenčia karnavalus, kurių metu vietiniai rengiasi spalvingais kostiumais ir organizuoja linksmas eisenas.

Malta ir rudenį, ir žiemą – puiki vieta ieškantiems švelnaus klimato, kultūros ir ramaus poilsio. Tuo metu saloje mažiau turistų, geresnės kainos ir įvairios veiklos, leidžiančios pažinti salą visapusiškai. Jei norite atrasti naujas patirtis ir pailsėti nuo šaltų orų, Malta yra puikus pasirinkimas!

Tiesioginiai skrydžiai į Maltą iš Vilniaus oro uosto

Tiesioginiai skrydžiai į Maltą iš Rygos oro uosto 

 

Lėktuvo bilietus gali užsakyti el. paštu: info@kilti.lt arba telefonu 860026766  

Išsirinkus tinkamą sau skrydį, galime pasirūpinti jūsų apgyvendinimu ar pervežimu.

www.kilti.lt – Ryanair skrydžiai, Wizzair skrydžiai, airBaltic skrydžiai, Norwegian skrydžiai ir kitų aviakompanijų skrydžiai geromis kainomis!

Klauskite mūsų

  

  

  

NERADOTE TINKAMO SKRYDŽIO VARIANTO?
Registruokitės ir gaukite karščiausius skrydžių pasiūlymus!